ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Ημερομηνία: 21/5/2015
Τίτλος:
Περιγραφή:

Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε ότι ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και αγαπητός συνάδελφος και φίλος, Τάσος Σταμάτης, απεβίωσε την Τετάρτη 20 Μαΐου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας, πιστός στην απόφασή του να πολεμήσει τον καρκίνο μέχρι τέλους. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο Βοιωτίας, το Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα 12:00.

Ο Τάσος Σταμάτης απέκτησε Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού (1982) και Διδακτορικό Δίπλωμα (1990) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Από το 1990 και μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2004 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του ΕΜΠ. Παράλληλα δίδαξε ως συμβασιούχος διδάσκων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Συμμετείχε σε μεγάλo αριθμό ερευvητικώv πρoγραμμάτωv και διεξήγαγε πρωτότυπo ερευvητικό έργo από το οποίο δημοσίευσε πλήθος εργασιών σε έγκριτα διεθνή επιστημovικά περιoδικά και πρακτικά διεθvώv συvεδρίωv. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλάμβαναν την μοντελοποίηση , προσομοίωση και διαγνωστική θερμικών συστημάτων, ανάπτυξη τεχνικών διάγνωσης βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη, παράλληλους υπoλoγιστές και παράλληλoυς υπoλoγιστικoύς αλγορίθμους, ανάπτυξη ολοκληρωμένων διαγνωστικών συστημάτων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, δημιουργία γραφικών περιβαλλόντων κατάλληλων για διαγνωστικά συστήματα. Το 1976 πήρε το Πανελλήνιο Βραβείο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και συμμετείχε στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Αυστρία.

Ο Τάσος Σταμάτης ξεχώριζε ως άνθρωπος για την μετριοπάθειά του, το ήθος του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, και τα ποικίλα πέραν των επιστημονικών ενδιαφέροντά του, χαρακτηριστικά που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στους συναδέλφους και φοιτητές του. Η απουσία του θα είναι αισθητή στο Τμήμα. Τα μέλη του Τμήματος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους συγγενείς του.

Link1:
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή